weer verliefd op je tuin

vtwonen weer verliefd op je tuin: seizoen 8, aflevering 10

In aflevering 10 van seizoen 8 van vtwonen weer verliefd op je tuin hebben Marc en Peggy uit Mijnsheerenland een nieuwe tuin gekregen. De make-over werd, evenals in de vorige aflevering, hartstochtelijk geregisseerd door stylist Leonie Mooren. Maar hoe deel je nu een diepe tuin van maar liefst 23 meter goed in? Diepte behouden, maar voorkomen dat het een saaie, langgerekte tuin wordt; dat was de uitdaging!

 

weer verliefd op je tuin

 

Van binnen naar buiten

Eén van de oplossingen lag in het bewust verbinden van binnen met buiten. Leonie heeft ervoor gekozen om een nieuw terras te plaatsen met dezelfde uitstraling van beton als de tegelvloer die al in de aangrenzende woonkamer lag. De tuin wordt als het ware een verlengde van de woonkamer en oogt daardoor meteen minder langgerekt. Door buiten en binnen op deze manier te verbinden, krijg je een enorme ruimtelijkheid. Zeker wanneer de terrasdeuren helemaal zijn geopend. Bovendien is dezelfde vloer voor zowel buiten als binnen lekker praktisch in gebruik en onderhoud.

 

Loft Grey en duostone Mold Grit

Marc en Peggy zijn erg tevreden met hun bestaande tegelvloer binnen. Destijds hebben zij gekozen voor de serie Loft Grey van vtwonen tegels by Douglas & Jones. Voor het nieuwe terras is stylist Leonie voor de duostone Mold Grit van vtwonen buitenvloeren by Douglas & Jones gegaan. Zowel de binnen- als buitentegels zijn 60×60 cm.

 

weer verliefd op je tuin

 

Stoere beton-uitstraling

De duostone tegels zijn 4 cm dik en wegen slechts 17 kg per stuk. Daarmee zijn ze een stuk lichter dan tegels van beton met dezelfde afmetingen. Het verwerken is daardoor natuurlijk ook een stuk minder zwaar. De stoere beton-uitstraling van de tegels matcht heel goed bij de donkergrijze, zwarte kleuren van de nieuwe pui, de geverfde uitbouw en schutting en de modieuze kuipstoeltjes. Samen met de robuuste, lichtgrijs geschilderde loungebank-en-plantenbak-in-één en het frisse groen van de coniferen en het gras, is de nieuwe tuin getransformeerd in een modern, strak en uitnodigend geheel.

 

weer verliefd op je tuin

 

vtwonen weer verliefd op je tuin

Heb je vtwonen weer verliefd op je tuin van zondag 22 april 2018 gemist of wil je nogmaals genieten van deze geslaagde make-over? Je kunt de uitzending hier terugkijken.