Halfsteensverband

Spelen met patronen: Halfsteensverband

De vtwonen tegelcollectie bij Douglas & Jones bevat tegels in verschillende formaten, kleuren en dessins. Deze kun je naar hartelust mixen & matchen, maar ook toepassen in allerlei patronen. Overal in je huis creëer je zo je eigen stijl.

Een klassieker: halfsteensverband

Een klassiek tegelpatroon is het halfsteensverband. Tegels worden dan niet recht boven of onder elkaar gelegd, maar er wordt steeds een halve tegel versprongen. Op die manier ontstaat een speels effect. Juist bij de Marwood houttegels in plankformaat zorgt dit voor een houtvloer met een natuurlijk uitstraling, maar ook bijvoorbeeld bij de serie Dunes (22,5×90 cm) of de serie Factory (30x90cm) creëer je zo een vloer met een subtiele twist.

halfsteenspatroonmed

Ook op de wand

Op de wand zorgt en toepassing in halfsteensverband voor een speelse eyecatcher. Mooi in zijn eenvoud, bijvoorbeeld toegepast met de glanzende Mediterranea tegels Denia of Calpe. Kies voor één kleur voor een neutrale uitstraling of combineer juist meerdere kleuren voor een sprankelend effect. Kleuren als Nieve, Blanco en Warm Grey passen immers goed bij elkaar en zorgen zo voor een subtiel spel tussen koel en warm.

Meer weten? Kom ook eens langs bij je dichtstbijzijnde dealer én laat je inspireren.