Marble White Statuario

Spelen met patronen: Halfsteensverband

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: de vtwonen tegels by Douglas & Jones zijn overal in huis méér dan welkom. En nog leuker: je kunt ze naar hartelust mixen & matchen naar je eigen stijl! Maar naast verschillende formaten, kleuren en dessins kun je ze ook gerust in allerlei patronen toepassen. Zo maak je heel eenvoudig een speelse eyecatcher van je wand of vloer.

Een klassieker: halfsteensverband

Een klassiek tegelpatroon is het halfsteensverband. Tegels worden dan niet recht boven of onder elkaar gelegd, maar er wordt steeds een halve tegel versprongen. Op die manier ontstaat een speels effect.

Op de wand zorgt en toepassing in halfsteensverband voor een fraaie blikvanger. Mooi in zijn eenvoud. Kies bijvoorbeeld voor een klassieker met een moderne twist: de Marble White Statuario. Zeker toegepast in halfsteensverband creëer je hiermee een bijzonder marmereffect op je wand. moderne twist. Of kies juist voor de glanzende Mediterranea Calpe tegels. Toegepast in één kleur voor een neutrale uitstraling of in een combinatie van meerdere kleuren voor een sprankelend effect. Kleuren als Nieve, Blanco en Warm Grey passen immers goed bij elkaar en zorgen zo voor een subtiel spel tussen koel en warm.

vtwonen tegelcollectie

Ook op de vloer

Ook op de vloer kun je met een legpatroon als halfsteensverband prima uit de voeten. Juist bij tegels met de uitstraling van hout, zoals de serie Woodstone, zorgt dit voor een natuurlijke uitstraling. Echter kun je dit patroon ook prima toepassen op langwerpige of rechthoekige tegels met een geheel andere uitstraling.

Creëer bijvoorbeeld een vloer met een subtiele twist door de serie Dunes (22,5 x 90 cm) of de serie Factory (30×90 cm) toe te passen in halfsteensverband.

Meer weten over legpatronen óf de vtwonen tegels by Douglas & Jones in het echt bekijken? Ga dan langs bij je dichtstbijzijnde dealer én laat je inspireren.