visgraat

Spelen met patronen: Visgraatpatroon

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: de vtwonen tegels by Douglas & Jones zijn overal in huis welkom én kun je naar hartelust mixen & matchen naar je eigen stijl! Maar naast verschillende formaten, kleuren en dessins kun je ze ook gerust in allerlei patronen toepassen. Zo maak je heel eenvoudig een speelse eyecatcher van je wand of vloer. Helemaal terug van weggeweest is bijvoorbeeld een klassiek visgraatpatroon.

Woonkamer

DE COMEBACK VAN VISGRAAT

Een visgraatpatroon zorgt voor een fraai en levendig effect op je wand of vloer. Zeker in de natuurgetrouwe uitstraling van hout creëer je zo een nostalgisch effect met een moderne twist. Kies op de vloer bijvoorbeeld voor een van de vijf kleurtinten uit de serie Woodstone. In de uitvoering Woodstone Chevron kan hiermee ook een variant op de overbekende visgraat worden gelegd. Mooi in één kleur, maar ga ook eens voor een speels tweekleurig patroon. Of denk ook eens aan de toevoeging van horizontale of verticale ‘strepen en blokken’ als grafisch element. Zo mix & match je een klassieke vloer (of wand) mét een persoonlijk tintje.

visgraatpatroon

BIJZONDER & SPEELS OP DE WAND

Ook op de wand is een visgraatpatroon een ware blikvanger. Meer dan geschikt hiervoor zijn de glanzende handvormtegels uit de serie Mediterranea. In formaat Calpe (7,5 x 30) zorg je hiermee voor een speels effect. Kies voor een neutrale tint als Nieve óf ga juist voor een prachtige accentkleur als Seagreen of Black. Mooi voor in het toilet of op de (achter)wand van de keuken. Ook bijzonder: combineer lichte tinten (bijvoorbeeld Blanco of Nieve) eens met een donkere voeg voor een verrassende uitstraling. Een échte durfal? Kies dan juist voor Mediterranea tegels in (groot)formaat 13,2 x 40 cm.

visgraatpatroon

ZELF OOK EEN VISGRAATPATROON TOEPASSEN?

Meer weten over legpatronen of de vtwonen tegels by Douglas & Jones in het echt bekijken? Kom dan langs bij je dichtstbijzijnde dealer én laat je inspireren.