Marble White Statuario

Spelen met patronen: Halfsteensverband

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: de vtwonen tegels by Douglas & Jones zijn overal in huis méér dan welkom. En nog leuker: je kunt ze naar hartelust mixen & matchen naar je eigen stijl! Maar naast verschillende formaten, kleuren en dessins kun je ze ook gerust in allerlei patronen toepassen. Zo maak je heel eenvoudig een speelse eyecatcher van je wand of vloer. Zoals in een traditioneel metselpatroon, het zogenaamde halfsteensverband.

halfsteensverband

Een klassieker: halfsteensverband

Zoals gezegd, een traditioneel tegelpatroon is de toepassing in het halfsteensverband. Tegels worden dan niet direct boven of onder elkaar geplaatst, maar er wordt steeds een halve tegel versprongen. Op die manier ontstaat een speels effect.  Op de wand zorgt en toepassing in halfsteensverband voor een fraaie blikvanger. Mooi in zijn eenvoud. Kies bijvoorbeeld voor een klassieker met een moderne twist: de Marble White Statuario. Zeker toegepast in halfsteensverband creëer je hiermee een bijzonder marmereffect op je wand. moderne twist. Of kies juist voor de glanzende Mediterranea Calpe tegels. Toegepast in één kleur voor een neutrale uitstraling of in een combinatie van meerdere kleuren voor een sprankelend effect. Kleuren als Nieve, Blanco en Warm Grey passen immers goed bij elkaar en zorgen zo voor een subtiel spel tussen koel en warm.

vtwonen tegelcollectie

Ook op de vloer

Niet alleen op de wand, maar ook op de vloer kun je met een legpatroon als halfsteensverband prima uit de voeten. Juist bij tegels met de uitstraling van hout, zoals de serie Woodstone, zorgt dit juist voor een natuurlijke uitstraling. Echter kun je dit patroon ook prima toepassen op langwerpige of rechthoekige tegels met een geheel andere uitstraling. Bijvoorbeeld in tegels in formaat 60 x 120 cm, zoals te vinden in de serie Scrape.

Meer weten over legpatronen óf de vtwonen tegels by Douglas & Jones in het echt bekijken? Ga dan langs bij je dichtstbijzijnde dealer én laat je inspireren.