lichte kleuren

Kleur bekennen: licht, lichter, lichtst

Kleur is een essentieel onderdeel van je interieur. Of je nu kiest voor veelal lichte, donkere, rustige of juist felle kleuren, het beïnvloedt de uitstraling van je huis direct. Kleuren geven een ruimte eigenheid en persoonlijkheid. Ze kunnen ruimtes bijvoorbeeld verkleinen of er juist voor zorgen dat ze groter en lichter lijken. Ook hebben bepaalde kleuren invloed op je gemoedstoestand en gevoelstemperatuur.

lichte kleuren

Lichte kleuren

Bij het kiezen van kleuren is belangrijk om de beschikbare ruimte goed in kaart te brengen. Met lichte kleuren, zoals wit of licht grijs, breng je bijvoorbeeld automatisch ook licht in je huis en laat je een ruimte groter lijken. Lichte kleuren weerkaatsen immers het (natuurlijke) licht. Tegelijkertijd geven deze kleuren je huis een schoon en fris gevoel mee.

lichte kleuren

Een passende basis

Een goede manier om lichte kleuren te gebruiken in je huis is om deze met name toe te passen in de basiselementen van je huis, zoals je vloer en je wanden. Bovendien laat je dan nog genoeg ruimte voor kleur in je meubels en/of woonaccessoires. De keuze voor tegels op je vloer en wanden is daarbij een logische keuze, zeker gezien de kras- en stijlvastheid en het gemak in onderhoud.

lichte kleuren

vtwonen tegels by Douglas & Jones

In de veelzijdige collectie van vtwonen tegels by Douglas & Jones komen hiertoe vele mogelijkheden naar voren. Kies bijvoorbeeld op de vloer voor een lichtgrijze Mold tegel en maak op de wand een fraaie blikvanger met de glanzende Mediterranea tegels. Meer informatie over vtwonen tegels by Douglas & Jones? Kom dan eens langs bij een van onze officiële verkooppunten. Je vindt ons door het gehele land.